MEGOSZTOM

Mihók Tamás: Rizómazaj – kötetbemutató

,,Az emberközpontú gondolkodás kizárások sorozatával választ el minden másszerűtől, feledtetve, hogy a különböző létformákkal való érintkezés – az együttműködés, a versengés és egyre inkább az elnyomás aktusa – szervezi fajunk történetét. Mihók Tamás Rizómazaj című kötetének versei a szétszálazhatatlanságra fókuszálnak, az ökoszisztéma sérülékeny egységét az átváltozásokkal, az antropomorfizáció és a dehumanizáció imaginatív játékával érzékeltetik. A versek beszélői, megszólítottjai és a beszéd tárgyául szolgáló különféle létezők is egy berekeszthetetlen teremtési / termelődési folyamat résztvevői, amelyben az ember már nem foglal el oly magától értetődően kiemelt szerepet.”

Áfra János

Mihók Tamás második magyar nyelven megjelent verseskötetét fogjuk bemutatni szombaton délután 5 órakor a Léda-házban (Republicii u., 59). A Holnap Kiadó gondozásában megjelen kötetről, alkotásról, ökoköltészetről, kétnyelvűségről és sok másról is szó lesz.
A szerzővel Kemenes Henriette beszélget. A kötet a helyszínen kedvezményes áron lesz megvásárolható. Mindenkit sok szeretettel várunk! Kérjük, hogy az eseményen viseljenek orrot és szájat eltakaró maszkot.