MEGOSZTOM

Kortárs erdélyi költőkkel ünnepelnek Sepsiszentgyörgyön

Hét fiatal erdélyi költő és hét sepsiszentgyörgyi színész találkozásának eredménye az Aritmia.doc című előadás, mely elsősorban a fiatal nemzedéket próbálja megszólítani a magyar költészet napja alkalmából. A sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház és a kézdivásárhelyi Udvartér Teátrum közös produkcióját Kolcsár József rendezte.

A performance jellegű előadás, a Prezeng nevű sepsiszentgyörgyi zenekar improvizációi nyomán folyamatosan változik. A mozgóképekkel szeretnék közelebb hozni a közönséghez az költőket, közvetlen környezetüket, jellegzetes mozdulataikat.

A bemutatott költők: Serestély Zalán, André Ferenc, Kulcsár Árpád, Kali Ágnes, Ozsváth Zsuzsa, Horváth Benjámin és Láng Orsolya.

Előadók: Benedek Ágnes, Korodi Janka, Pálffy Tibor, P. Magyarosi Imola, Szalma Hajnalka, Pignitzky Gellért és Vass Zsuzsanna.

A Prezeng zenekar tagjai: Bocsárdi Magor, Kónya-Ütő Bence, Fekete Zsolt. A videóanyagok operatőre és vágója Dobondi A. Lehel.

Április 11-én éjfélig az előadás ingyenes, utána 15 lejes áron lesz elérhető a Tamási Áron Színház Vimeo videómegosztó platformján.

A linket a színház honlapjának előadások menüpontja alatt és a színház Facebook-oldalán találhatják meg az érdeklődők.