MEGOSZTOM

A medvék nem késnek – nagyváradi könyvbemutató

Murányi Sándor Olivér író és Matza Teréz képzőművész fenti címmel megjelent kötetének bemutatójára kerül sor augusztus 26-án, csütörtökön 18 órától a Partiumi Keresztény Egyetem dísztermében.

„Murányi Sándor Olivér és Matza Teréz könyve az erdőkbe és a barlangokba kalauzol, figyeli, mint érkeznek az erdélyi havasok félelmetesnek hitt nagyvadjai. A medvét fényképező rajongók tudják, érzik és éreztetik, a medvék révén az élni akaró természet üzenetét fogják föl. Kiszakadva a városok, a foglalatosságok határolt világából, közelre, valami valóságosra és távolabbra, valami harmonikusra, még el nem rontottra találnak. A szereplők különféle helyekről érkeztek, de egyeznek abban, hogy az életet tisztelni kell, a medveéleteket pedig lehet érdemesnek tartani a megörökítésre. A különöset keresik (esetleg messzi földön), a szépet is, különös formájában. A történetek és azok képzőművészeti értelmezése olyan történetsort szerkeszt, mely a hagyományost a maihoz vezeti át, a maiban pedig felvillantja a hagyományost. A medvés erdő egyszerre szűk tere a kíváncsiskodóknak és tág tere azoknak, akiknek a természet, csendjével és félelmetességével, a meghitt, otthonos létezés felejthetetlen helye.”

Fried István

Az esemény házigazdája Dr. Fried István, közreműködője Molnár Levente operaénekes, támogatója a Szépírók Társasága. A kötetbemutatót dedikáció zárja, a könyv a helyszínen kedvezményesen lesz megvásárolható. Mindenkit szeretettel várnak.